Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Euro ještě ne, postačí nám zatím AGROše ;-)

0 0
možnosti

J46i11ř95í 37P41l44í27v22a

15. 4. 2014 21:58

Také si myslím, že nikdo, ani státní moc, nemá nikoho nutit, jaké peníze chce používat. Ať si to každý rozhodne sám. Nbzpečí eurozony vidím v tom, že ji silné ekonomiky mohou zneužívat. Například Německo mohutně exportuje a dokonce dovozcům půjčuje na zaplacení zboží. Například Řecku prodalo zbraně a půjčilo mu na ně. Když pak dlužník nesplácí, nastupuje záchranný fond - čili všichni splácí ale nikoli Řecku, v podstatě splácí Německu.

0 0
možnosti
Foto

Rozumné je odebrat státu moc babrat hodnotu měny. A předat tu moc superstátu, který je obecně vnímán, a právem, nepřátelsky, je biohazard.

Přirozená měna nevzniká tím, že ji někdo vlastní, ale je ekvivalentem hodnoty práce a majetku s plnou smluvní volností a konvertibilitou. Oběma těmto kritériím € nevyhovuje.

1 0
možnosti

Euro je vymyšlená, umělá, politická měna. Zrušením vlastní měny ztrácíme velkou část vlastní suverenity. O změně měny by měli rozhodovat výhradně zkušení ekonomové, ne politici. Je to závažnější změny, než si Hujeři myslí. Zároven jde o past, ze které není úniku! Vlastní měnou můžeme podporovat export atd. Podle výše měny se dá zhodnotit produktivita každého státu. Máme snad stejné žaludky nebo postavy? Jsme všichni stejně pracovití? Euro jedině za podmínky, že bychom měli úplně stejný plat a stejné ceny. Na to někdo odpověděl, že nejsme tak pracovití. A právě proto je hloupost mít stejnou měnu jako pracovité a velmi silné Německo.!!

0 0
možnosti

Z83d60e67n81a 34K69o62č90í

15. 4. 2014 19:19

Když ČNB podpořila před několika měsíci export, snesla se na na ni vlna kritiky. !!

0 0
možnosti
Foto

Euro   NE.

Soukromé peníze emitované soukromými bankami navázané na nějakou komoditu.  ANO. 

Bitcoin  a jiné krypto peníze  ANO.

0 0
možnosti
Foto

Bitcoin není asi spása, ale je to hezká ukázka toho, že státům měna do pracek nepatří, protože stát nepotřebuje k tomu, aby vydávala falešný obraz své ceny. Je takový, jaký je, a dosud na něj žádná centrální banka nedosáhne. I když to také je virtuální platidlo. Ale má jeden klad - je vzácné, jako metalické základy měn.

2 0
možnosti

Je to hlaně otázka  národní suverenity, přesněji  jejich zbytků, takže to musí rozhodnout občané v referendu.

Výhodnost je pofiderní. Převádět peníze a porovnávat ceny není vůbec žádný problém. Odhaduji, že bychom nakonec dopláceli na bankrotáře mnohem víc, než by nám Euro přineslo. Někdo ten průšvih odnese a my  jsme  takový vhodný otloukánek. Hlavně díky  servilnosti naší poltické třídy.

2 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 643x
Především jsem pyšný otec tří dětí, které moc miluji, toto považuji za můj největší životní úspěch. Od roku 1998 jsem majitelem úspěšné společnosti, která se věnuje ekonomickému poradenství. Mimo své zaměstnání se již léta věnuji spolu se svým otcem záchraně kulturních památek a charitativní činnosti. Pravidelně přispívám dětským domovům a jiným příspěvkovým organizacím. Do voleb vstupuji pod hlavičkou Úsvitu - Národní koalice, s jehož programem se plně ztotožňuji.

Seznam rubrik